Hvis du spiser usund mad eller glemmer at rense din hud, så vil du få bumser. Dette er blot nogle af de forskellige begrundelser for, hvorfor vi får bumser og uren hud. Men skal man virkelig tro på alt, hvad der bliver sagt? Nej, nogle ting bør man nok lige tage med et gran salt. 

Vi har samlet nogle af disse sejlivede myter om uren hud nedenfor.

BUMSER ER KUN NOGET, TEENAGERE HAR

Størstedelen af alle teenagere rammes af uren hud og bumser i løbet af teenageårene, hvilket skyldes det ekstra høje hormonniveau i puberteten. Dog trøster de fleste sig selv med, at det forsvinder med tiden.
Desværre er det bare ikke alle, der vokser fra deres urene hud, og mange kvinder tager den urene hud med ind i voksenlivet. Kvinder er særligt udsatte, fordi de bliver påvirket af deres hormonelle ændringer især i forbindelse med menstruation, graviditet og overgangsalder. Uren hud og bumser kan både påvirke psykisk og fysisk, hvorfor man er villig til at tage imod alle former for tips og tricks i håbet om at finde en løsning, der en gang for alle gør op med problemhuden.

TANDPASTA FJERNER BUMSER

Det siges, at tandpasta har en udtørrende effekt på bumser, og smører man det på bumsen, inden man går i seng, vil bumsen på magisk vis være forsvundet dagen efter. 
Men det er ikke sandt, at tandpasta virker på bumser. Det er snarere et gammelt husmoderråd. 
Tandpasta udtørrer ikke bumser og gør i det hele taget ikke noget godt for dine bumser og urene hud. Indholdsstofferne i tandpastaen kan tværtimod forårsage rødme og irritation. Så brug i stedet tandpastaen i munden, hvor den hører hjemme.

DU FÅR BUMSER AF MAKEUP
Før i tiden bestod mange makeupprodukter af indholdsstoffer, der var med til at lukke porerne, og på den måde have en negativ effekt på huden. Tiden har dog ændret sig, og nutidens makeup tilstopper ikke dine porer. I dag bliver makeup testet, så der er ingen grund til at frygte, at makeuppen er skyld i fremkomsten af bumser. 
Hvis du alligevel oplever at få bumser, når du bruger din makeup, så kan det skyldes, at du har glemt at rengøre de pensler, som du bruger til makeuppen. Så i bad med dem!

FED MAD GIVER UREN HUD
Nej, det er ikke videnskabeligt bevist, at der er en direkte sammenhæng mellem fed mad og uren hud. 
Dog har fødevarer med et højt glykæmisk indhold (mange af de hurtigt omsættelige sukkerarter) tendens til at øge risikoen for akne. Indtager man en større mængde sukker i en længere periode, kan det øge inflammationen i kroppen, hvilket kan være med til at øge mængden af fedt i talgkirtlerne og i sidste ende medføre bumser. Så døjer man med uren hud, kan det være en god ide at forsøge sig med en lavglykæmisk kost, der er med til at regulere hormonerne.
Derudover er mange forskere efterhånden enige om, at der er en sammenhæng mellem uren hud og komælk. 
Komælk har et højt indhold af væksthormon, som kan være med til at fremkalde bumser og uren hud. Derfor kan det være en god ide at skifte komælken ud med plantebaseret mælk i en periode for at se, om det kan mindske den urene hud. 
 
RENS DIN HUD, ELLERS FÅR DU BUMSER
Har man uren hud, kan man have tendens til at rense sin hud ekstra grundigt i håbet om, at huden vil blive pænere. Store mængder af skrappe renseprodukter i form af ansigtsscrubs er dog ikke altid den optimale løsning. Intens rens kan føre til kraftig affedtning af huden, og derudover kan huden let blive irriteret. 
Bumser og uren hud vil i værste tilfælde kunne udvikle sig til ar, hvis man skrubber og renser for meget. Det er derfor vigtigt, at man bruger skånsomme produkter til huden som fx tretrinsserien fra LACTOClear, der indeholder ingrediensen LACTOPAD, som stammer fra mælkesyrebakterieteknologien.

Dit abonnement er på pause, dette er et preview