Sensitiv hud - sådan passer du på huden i ansigtet

Sensitiv hud - sådan passer du på huden i ansigtet

Har du helt styr på, hvilken hudtype du har, og hvordan du plejer den bedst muligt? Hvis ikke, så kan du med fordel læse vores blogindlæg, hvor du kan blive klogere på, hvad der kendetegner henholdsvis normal hud, tør hud, fedtet hud og kombineret hud. I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad det vil sige at have sensitiv hud. 

 

Sådan ved du, om du har sensitiv hud

Sensitiv hud kendes også som følsom hud og sart hud – Kært barn har mange navne. Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at man både kan have meget og lidt sensitiv hud, og du derfor ikke nødvendigvis behøver at nikke genkendende til samtlige af de nedenstående punkter for at have sensitiv hud.

Sensitiv hud kan ofte kendes på følgende:

  • Letpåvirkelig – Har du sensitiv hud, så kan du ofte mærke på huden, hvis du befinder dig i et rum med tør luft fra varmeapparater, eller hvis du er stresset. 
  • Stram og kløende – Sensitiv hud vil ofte føles stram og kan også klø.
  • Rødme – Den sensitive hud reagerer også ofte med rødme. Særligt hvis du bruger kradse plejeprodukter, vil den sensitive hud reagere på det. 

Har du sensitiv hud, så kan du gøre dit for at passe godt på den. Det kan du læse mere om i afsnittet nedenfor. 


Den ideelle hudplejerutine til sensitiv hud

Sensitiv hud har det med at reagere kraftigt på påvirkninger som kosmetik, sæbe og sol ved at prikke, klø og rødme. Derfor er det en god idé så vidt muligt at undgå disse ting. 

Sensitiv hud plejes bedst ved hjælp af to trin: Rens og fugt. Derudover kan der suppleres med andre produkter, alt efter hvad lige præcis din hud har brug for. Har du sart hud i ansigtet, så er det en god idé at holde det helt simpelt med så få produkter som muligt. Jo flere produkter, du bruger, jo større risiko er der for at, der vil være noget i produkterne, der kan irritere din hud, og skulle du opleve irritation, så kan du nemmere spotte det produkt, der forårsager det, hvis der kun er ganske få at vælge imellem. 

Først og fremmest er det vigtigt at rense huden, og det gælder også for sensitiv hud, så den befris for snavs, døde hudceller og overskydende sebum. På samme måde som vi børster tænder hver dag for at holde dem rene og sunde, så skal også huden renses, og til rens af den sensitive hud er det vigtigt kun at gøre brug af milde renseprodukter. Det kan for eksempel være LACTOClearTM Anti-Blemish Face Wash, hvis silkebløde skum på nænsom vis renser huden. Den er udviklet med sart og følsom hud for øje og kan derfor også anvendes af dig med sensitiv hud.

Den er helt fri for parfume, farvestoffer og salicylsyre, som sensitiv hud kan reagere kraftigt på. Normalt anbefales det at rense huden to gange om dagen, men reagerer din sarte hud i ansigtet på dette ved at blive ekstra tør eller irriteret, så kan du vælge at nøjes med at vaske den en gang dagligt. Efter du har skyllet ansigtsrensen af dit ansigt, er det en god idé at duppe huden tør med et håndklæde frem for at gnubbe den, så du ikke irriterer den følsomme hud unødigt. Du kan vælge at slutte din rens af ved at føre en let skintonic hen over huden, som vil hjælpe med at fugte og pleje huden. 

Herefter er det blevet tid til at give huden en god gang fugt. Du kan med fordel påføre din creme lige efter badet, eller mens den stadig er fugtig fra din ansigtsrens. På den måde forsegles fugten i huden, ligesom det også er nemmere at smøre creme til sart hud ud på let fugtet hud. Til at fugte huden kan vi anbefale vores LACTOClear™ Anti-Blemish Active Cream, som er en 24-timers ansigtscreme, som genskaber balancen i huden og giver den fugt. Dens indhold af Niacinamide er med til at forbedre hudens elasticitet, samtidig med at den giver en mere ensartet hudtone. Ansigtscremen har desuden et indhold af squalane, som skaber en barriere, der beskytter og sørger for, at fugten ikke fordamper fra hudens dybere lag. 


 

Sådan passer du på din sensitive hud i ansigtet

Hvis du vil passe bedst muligt på sart hud i ansigtet, så er det første vigtige skridt på vejen at finde et renseprodukt og en creme til sart hud og få skabt nogle gode rutiner med daglig rens og pleje af huden. Det er samtidig også en god idé at tænke over, hvad du putter i munden. En sund og varieret kost samt masser af vand vil nemlig være med til at holde huden i balance og smøre og fugte den indefra. Du kan læse mere om kostens betydning for din hud i dette blogindlæg. Ved at dyrke motion sørger du samtidig for, at blodcirkulationen øges, og at kroppen kommer af med sine affaldsstoffer. Kort sagt vil du med en sund livsstil kunne gøre dit for også at få en sund hud. 

Det er vigtigt at huske på, at huden forandrer sig gennem hele livet, og de plejeprodukter, der var det rette valg for dig for 10 år siden, er det ikke nødvendigvis i dag. Yngre mennesker har ofte brug for hyppigere at vaske huden i ansigtet, end ældre har, ligesom yngre mennesker ofte kan nøjes med mindre fede cremer, mens der skal skrues op for fedtet i takt med at huden ældes og bliver mere tør og skrøbelig. Det er altid en god idé at prøve sig frem og se, hvad huden kan lide, og hvad den reagerer negativt på, og dette gælder, uanset om du har tør, fedtet, normal, kombineret eller sensitiv hud. 
 


Dit abonnement er på pause, dette er et preview