Normal hud - guide til god hudpleje

Normal hud - guide til god hudpleje

Du ved sikkert, at der findes forskellige hudtyper, men ved du også, hvilken hudtype du har? Hvis ikke, så kan vi anbefale dig at læse vores forskellige blogindlæg, der går i dybden med hver deres hudtype, så du nemmere kan finde frem til, hvilken hudtype du har. Ved at kende din hudtype vil det være nemmere at købe de rette plejeprodukter og give din hud lige præcis det, den har brug for. Nedenfor kan du læse mere om, hvad det vil sige at have normal hud, ligesom du kan blive klogere på, hvilken hudplejerutine og hvilke produkter der egner sig godt til lige præcis denne hudtype. 

 

Kendetegnene ved normal hud

Hvis du med jævne mellemrum glemmer at pleje og fugte din hud, og der ikke er de store problemer forbundet med dette, så kan det meget vel være fordi, du har normal hud. Den vil nemlig ikke reagere ved at føles stram, som tør hud gør det, hvis du glemmer at give den fugt. Hvis du har normal hud, så vil du sjældent opleve, at din hud begynder at skinne i løbet af dagen, eller at du omvendt har tørre områder i ansigtet. 


Selv om normal hud kan virke ret uproblematisk, så er det stadig en god idé at huske at rense og fugte den. På den måde skaber du de bedste betingelser for sund hud. Det er vigtigt at være opmærksom på, at bare fordi det hedder normal hud, så er det ikke ensbetydende med, at det er den mest normal hudtype. Samtidig vil vi også gerne understrege, at der findes kombinationer af hudtyper, og at din hud derfor også kan være for eksempel normal-til-fedtet eller normal-til-tør. Det er en god idé at prøve sig frem med forskellige produkter og på den måde se, hvad lige præcis din hud reagerer positivt på.

 
Normal hud kan kendes ved, at den har en ensartet og glat struktur, og at den hverken føles for fedtet eller for tør. Du kan teste dette ved at bruge en ansigtsrens og vurdere, hvordan din hud føles efter en time eller to. Føles den tør og stram, så har du tør hud, og oplever du, at den fedter til i panden, så kan det meget vel være fordi, du har fedtet hud.
 

Sådan passer du bedst på normal hud

Som nævnt ovenfor er normal hud forholdsvis uproblematisk, da konsekvenserne af manglende rens og fugt ikke afspejler sig lige så tydeligt som ved fedtet og tør hud. Men derfor er det stadig vigtigt at få oparbejdet en god rutine, da det kan være med til at udskyde ældningstegn og give huden et flot og strålende look. Til normal hud skal du som minimum bruge et renseprodukt og en god creme. Derudover kan du også udvide med for eksempel et serum og en ansigtsmist, hvis din hud viser tegn på tørhed, ligesom du også kan supplere med en god ansigtsmaske et par gange om ugen for at få renset mere i dybden og på den måde gøre dit for at forhindre urenheder.

 
Som en god start på dagen og lige inden du lægger hovedet på puden om aftenen kan du med fordel rense huden med en god ansigtsvask. Det kan du gøre med vores LACTOClearTM Anti-Blemish Face Wash. Når du trykker på pumpen, vil væsken forvandles til blødt skum, som kan masseres ind i huden, og som hermed vil fjerne makeup, snavs og overskydende sebum fra huden. Denne ansigtsrens åbner porerne op, så huden herefter får mest mulig gavn af den efterfølgende ansigtscreme.

Til pleje af huden kan du gøre brug af LACTOClear™ Anti-Blemish Active Cream.  Med den kan du give huden tiltrængt næring i op mod 24 timer. Den indeholder blandt andet niacinamide, som er med til at forbedre hudens elasticitet og give en mere ensartet hudtone, mens indholdet af glycerin gør, at den trænger nemt ind i huden og giver fugt. Denne creme kan bruges både morgen og aften efter rens.

 
Skulle der opstå urenheder, så kan du behandles med forskellige produkter, der påføres direkte på problemområdet. Til bekæmpelse af urenheder kan vi anbefale vores LACTOClear™ Anti-Blemish Spot Ampoule, som indeholder LACTOPAD™, der binder sig til P. acnes bakterien og målrettet mindsker urenheder og plejer huden helt uden at irritere eller udtørre.

Selvom du på papiret har den mindst problematiske hudtype, så husk, at kost og mangel på motion også kan påvirke din hud og forårsage urenheder. Sørg derfor for at spise sundt og varieret og få også gerne bevæget dig dagligt. Derudover er det en god idé at beskytte huden mod solens skarpe stråler med en solcreme, ligesom du kan pleje den sarte hud omkring øjnene med en god øjencreme. Netop fordi der ikke er de store problemer med den normale hudtype, så kan den nemt blive negligeret, men med få, effektive produkter der renser, fugter og beskytter og med gode vaner i hverdagen har du gjort dit for, at huden er beskyttet mod ældningstegn og bevarer sit sunde look fremover også. 


Dit abonnement er på pause, dette er et preview