Kombineret hud - sådan håndterer du den

Kombineret hud - sådan håndterer du den

Hvis du vil passe bedst muligt på din hud i ansigtet, så kan du med fordel sætte dig ind i, hvilken hudtype du har. På den måde kan du tage højde for de udfordringer, der er forbundet med at have lige præcis denne hudtype, ligesom du kan vælge produkter, der passer bedst muligt til den. Nedenfor kan du læse mere om, hvad det vil sige at have kombineret hud, og hvordan du passer bedst muligt på din hud, hvis du er en af dem, der har kombineret hud i ansigtet. 
I vores andre blogindlæg kan du læse mere om, hvad det vil sige at have normal hud, tør hud, fedtet hud og sensitiv hud
 

Hvad er kombineret hud?

Måske har du tidligere stillet dig selv spørgsmålet: Hvad er kombineret hud? I så fald finder du en dybdegående forklaring i dette afsnit, så du nemt kan finde ud af, om du er en af dem, der har kombineret hud. De færreste går gennem livet uden tegn på at have de forskellige hudtyper, og særligt om vinteren kan huden føles tør på grund af den kolde luft og den tørre, opvarmede luft indendørs, mens den kan fedte til ved brugen af solcreme om sommeren. Hvis du har haft svært ved at finde din hudtype, så kan det dog også være fordi, du har kombineret hud. Ved kombineret hud kan huden i de forskellige zoner af ansigtet nemlig opføre sig meget forskelligt. Kombineret hud er blandt andet kendetegnet ved:

  • Konstant eller periodisk fedtet hud i T-zonen, som er pande, næse og hage.
     
  • Normal eller tør hud i resten af ansigtet
     
  • Tendens til både uren og sensitiv hud. 
     

Har du kombineret hud, så kan du med fordel gøre brug af multimasking, som vil sige, at du bruger flere forskellige ansigtsmasker og dermed giver det pågældende område i ansigtet, hvad det har brug for. Måske har du fedtet hud i panden og på næsen og kan derfor drage nytte af at anvende for eksempel en lermaske på disse områder, mens de tørre kinder vil have godt af en beroligende og fugtende maske i stedet.

Det kan altså have sine fordele at have en række forskellige masker med hver deres egenskaber på lager, så du har mulighed for at give din kombinerede hud, præcis hvad den har brug for. Husk altid at slutte af med masser af fugt i form af en god creme til kombineret hud. Ud over at bruge ansigtsmasker en til to gange om ugen kan du med fordel få oparbejdet en god renserutine med hudpleje til kombineret hud, som du kan benytte dig af både morgen og aften. Den gode hudplejerutine til kombineret hud kan du læse mere om i afsnittet nedenfor. 
 

Den gode hudplejerutine til kombineret hud

Når personer med kombineret hud skal have etableret en god hudplejerutine, så kan det godt være lidt af en udfordring, da der skal tages højde for mange forskellige tendenser. Det er derfor en god idé at gøre brug af et godt allroundprodukt, der både behandler den fedtede og urene hud, og som samtidig tilfører fugt til de normale og sensitive områder. Det er derfor en god idé at se sig om efter hudpleje til kombineret hud, da du dermed er sikker på, at det er udviklet med lige præcis din hudtype for øje. Til pleje af den kombinerede hud kan vi anbefale produkterne fra os hos LactoClear. Her finder du produkter til at rense og fugte med, ligesom vi også har produkter, der hjælper dig med at bekæmpe de urenheder, der viser sig hos de fleste fra tid til anden.


Når du skal have oparbejdet en god hudplejerutine, så kan du med fordel starte med at tage en god ansigtsvask i brug, som fjerner makeup og snavs fra huden. Til det formål kan vi anbefale vores Anti-Blemish Face Wash. Når du trykker på pumpen, forvandles væsken i flasken til det lækreste bløde skum, som skal masseres ind i det fugtede ansigt med cirkulære bevægelser og herefter renses af med vand, hvorefter huden kan duppes tør med et rent håndklæde. 
 

 

Når huden er renset, er det vigtigt at give den masser af fugt – og gerne med en creme til kombineret hud. LACTOClear™ Anti-Blemish Active Cream tilfører næring og skaber balance i huden. Den fungerer godt til den kombinerede hud, da den både bekæmper urenheder og giver fugt til de tørre områder. Føles din hud fortsat tør, så kan du supplere med en ansigtsolie eller et serum, inden du påfører ansigtscremen. Vil du tage dig ekstra godt af den sarte hud omkring øjnene, så kan du også slutte af med at påføre en god øjencreme her. Døjer du med mørke rander eller hævelser, kan du også få øjencremer, som er udarbejdet med det formål at modvirke lige præcis det. 

Til de problematiske områder på kombineret hud kan du med fordel gøre brug af et produkt, der aktivt går ind og bekæmper urenheder. Til det formål kan vi anbefale vores LACTOClear™ Anti-Blemish Spot Ampoule.  I den er tilsat hyaluronsyre, som virker fugtgivende og beskyttende. Den anvendes direkte på problemområdet og er med til at bekæmpe urenheder både her og nu og fremover. 

Med en god hudplejerutine med de rette produkter kan du gøre dit for, at din kombinerede hud bevarer et sundt og friskt udseende. Det kræver kun ganske få minutter af din dag, og du vil kunne nyde godt af en lækker og strålende hud i ansigtet. 


Dit abonnement er på pause, dette er et preview