Fedtet hud - hvad kan man gøre ved det?

Fedtet hud - hvad kan man gøre ved det?

Har du skinnende, olieret hud? Fedtet hud i ansigtet skyldes en overaktiv produktion af talg – hudens naturlige fedtstof. For meget talg resulterer i tilstoppede kirtler, som giver bumser, hudorme og rødme. Desuden kan personer med fedtet hud have svært ved at lægge en pæn makeup, da hudens overflade er fedtet, og makeuppen kan derfor have svært ved at sidde ordentlig fast på huden.
 

Hvad skyldes fedtet hud i ansigtet? 

Det er ikke særlig rart at have fedtet hud i ansigtet, og der kan være mange årsager til det. En af de hyppigste årsager til overaktive talgkirtler er dine gener. Dine gener spiller en stor rolle i forhold til din hudtype. Det er muligt, at du er genetisk disponeret for at have mere eller mindre tendens til store talgkirtler og dermed overproduktion af talg. Heldigvis er der råd for det, og dem kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Huden kan med sin glinsende overflade se usund ud, og en fedtet barriere kan også lede til smertefulde hudlidelser såsom akne. Den fedtede hud skyldes overaktive talgkirtler, der producerer for meget talg. Talgens rolle er er at beskytte mod udtørring – paradoksalt nok. Derfor hjælper det ikke noget ihærdigt at forsøge at fjerne talgen og bruge produkter, der udtørrer huden. Jo mere, du udtørrer din hud, jo hårdere vil huden forsøge at kompensere ved at producere endnu mere talg. 

Det er vigtigt at vælge hudpleje til fedtet hud, så man ikke kommer til at gøre mere skade end gavn med sin hudplejerutine. Nedenfor kan du læse om, hvilke tegn, der indikerer, at du har fedtet hud. 

 

Tegn på fedtet hud i ansigtet

Der er mange tegn, der kan betyde, at du har fedtet hud. I dette afsnit kan du læse om, hvad du kan holde øje med. 

 • Store porer. Hvis du har store, udvidede porer, kan du se dem som små huller i huden. Især din næse, pande og hage kan være hårdt ramt. Ved fedtet hud i ansigtet er porerne ofte forstørrede, hvilket gør dem sårbare overfor infektion. Tilstoppede porer kan give hudorme og akne. 
   
 • Et lag af synligt fedt på huden. Et af de mest almindelige symptomer på fedtet hud i ansigtet er synligt skinnende og fedtet hud – nærmest, som om du har creme på, som ikke vil trænge ind. Huden føles fedtet ved berøring og er synligt olieret. Dette kan forekomme enten i hele ansigtet, eller i T-Zonen, som er din pande, din næse og din hage. 
   
 • Uren hud eller akne. Den fedtede hud fører ofte til uren hud eller akne. Det kan f.eks. ske, fordi porerne tilstoppes og huden bliver inficeret. Selv hvis der ikke er nogen infektion, kan tilstoppede talgkirtler vise sig som sorte eller hvide hudorme, som ofte sætter sig i klynger. Fedtet hud i ansigtet kan føre til store hudorme, som ikke som sådan er farlige, men som kan være en ubehagelig kosmetisk plage. 

Hvis du kan nikke genkendende til ét eller flere af disse punkter, er der en god chance for, at du har fedtet hud. Du kan heldigvis finde hudpleje til fedtet hud, der afhjælper de problemer, der kommer med denne hudtype. Læs videre for at læse mere om, hvordan du kan hjælpe din hud til at genoprette sin naturlige balance og undgå uren hud som følge af overproduktion af fedt. 
 

Hvad kan jeg gøre ved fedtet hud?

Mange tror fejlagtigt, at de kan rette op på hudens overproduktion af talg ved at bruge produkter, der udtørrer huden. Det virker måske som en god idé på papiret at tørre fedtet ud, men det er slet ikke nogen god idé. Du har sikkert før hørt myter om, at man kan tørre huden ud med tandpasta eller sprit – det må du endelig ikke gøre.

Når huden tørres ud, efterlades den usund og irriteret. Din hud vil også forsøge at modvirke udtørringen ved at producere endnu mere talg – og det er det helt modsatte af, hvad du ønsker. Heldigvis findes der hudpleje til fedtet hud, der ikke tørrer din hud ud.

 

Creme til fedtet hud 

LACTOClear har udviklet en linje af hudplejeprodukter og bumsecreme, som afhjælper de problematikker, man kan komme ud for som følge af fedtet hud i ansigtet. Her kan du læse mere om vores hudpleje til fedtet hud. 

 • LACTOClear Anti-blemish Face Wash. Denne ansigtsrens fjerner snavs og overskydende fedt uden at tørre huden ud. De tilstoppede porer, man ofte kan lide under, når man har olieret hud, åbnes og renses nænsomt. Den er fri fra parfume og farvestoffer, så huden ikke irriteres under vasken. 
   
 • LACTOCLear Anti-Blemish Active Cream. Denne 24-timers fugtighedscreme tilfører din hud fugt uden at tilføre den fedt. Samtidig mindsker den synligheden af tilstoppede porer og giver en ensartet hudtone. Cremen indeholder probiotisk teknologi, som reducerer antallet af bumser og urenheder i huden. Cremen er perfekt til fedtet hud, fordi den bekæmper uren hud uden at irritere og udtørre. 
   
 • LACTOClear sæt. Hvis du starter helt fra bunden med at behandle din fedtede hud, er dette sæt et rigtig godt bud på hudpleje til fedtet hud. Det indeholder ansigtsvask og fugtighedscreme, og så indeholder det også en ampul med LACTOClear Anti-Blemish Spot Ampoule, som behandler dine urenheder lokalt uden at ødelægge den naturlige hudflora. 

Produkterne fra LACTOClear er skånsomme og balancerede. De er fyldt med naturlige ingredienser, som plejer din hud og efterlader den sund og flot. Sund hud er en livsstil, og med hudpleje til fedtet hud fra LACTOClear er du godt på vej til en sundere og bedre hud. 
 


Dit abonnement er på pause, dette er et preview