De mange veje til naturlig hudpleje

De mange veje til naturlig hudpleje

Huden omslutter og beskytter din krop. Den er dit værn mod verden rundt omkring dig. Derfor er det vigtigt, at du også passer godt på den. Med naturlig hudpleje kan du holde din hud spændstig, glat og sund. 

Din hud er på én gang utrolig stærk og meget sensitiv. Af den grund vil den reagere, hvis du fylder den med kemikalier og tilsætningsstoffer. Når du vælger naturlige hudplejeprodukter, giver du huden det, den har brug for – uden at overbelaste eller skade den.

Der findes mange former for naturlig hudpleje på markedet. Nogle er til generel pleje, imens andre er målrettet problemer som akne og uren hud. Vi giver dig her tips til, hvad du skal lede efter og være opmærksom på. Og så hjælper vi dig med at etablere din egen gode hudplejerutine.  

 

Hvad er naturlig hudpleje?

Navnet siger det hele. Naturlig hudpleje produkter består nemlig kun af naturlige ingredienser. Det vil sige ingredienser, som på den ene eller den anden måde findes i naturen. Tit vil du derfor opleve, at denne form for hudpleje gør brug af blandt andet urter, olier, mineraler. 

Når du vælger et naturligt produkt, fravælger du samtidig potentielt skadelige kemikalier og tilsætningsstoffer. Det kan være en rigtig god ting – særlig når man tænker på, hvor mange produkter du putter på huden hver eneste dag.

Det er vigtigt at huske, at naturlig hudpleje også kan variere i kvalitet. For selvom produktet kun indeholder naturlige ingredienser, er det ikke sikkert, at det opfylder dine krav. Derfor er det vigtigt, at du læser indholdslisten. Her er der nogle forskellige ting, som du bør være opmærksom på.

 

Findes der naturlig hudpleje til uren hud? 

Mange tror, at naturlig hudpleje er meget mild. Derfor kan den i deres øjne ikke være særlig effektiv mod konkrete hudproblemer som bumser og uren hud. Det er dog langt fra sandheden. 

For udbuddet af naturlig hudpleje er kæmpestort. Blandt de mange producenter findes der flere firmaer, som henvender sig til personer, som døjer med akne og uren hud. Hos LACTOClear har vi for eksempel specialiseret os i at anvende kroppens eget forsvarssystem til at nedkæmpe bumser. Se vores udvalg af naturlig og effektiv hudpleje.

 

Mælkebakterier bekæmper uren hud

Alle produkter fra LACTOClear bygger på naturlige ingredienser. I stedet for skrappe kemikalier eller skadelige tilsætningsstoffer, er probiotika kernen i vores kamp mod uren hud. 

Probiotika er mælkesyrebakterier. Disse bakterier findes som en naturlig del af kroppens immunforsvar. Når mælkesyrebakterierne påføres gennem ét af vores produkter, nedbryder de dårlige bakterier, der er én af årsagerne til bumser.

Læs mere om mælkesyrebakterier og hudpleje her.


Lactoclear produkt i lyserød taske

Forslag til produkter – det skal du købe

Naturlig hudpleje kan være en rigtig god løsning for dig, der gerne vil passe ekstra godt på din hud. Men lige meget, hvor godt et produkt er, så kan det ikke stå alene.

Hemmeligheden bag effektiv naturlig hudpleje er nemlig balance mellem forskellige produkter. Hvert produkt har sin egen funktion og bidrager på den måde til at reparere huden og gøre den stærkere. 

Her får du nogle forslag til naturlige produkter, som du ikke kan undvære. 

Forny huden på kroppen med en tørbørste

I denne artikel er fokus på hudpleje til ansigtet. Men du må ikke glemme, at huden på resten af kroppen også fortjener lidt kærlighed. Her er et genialt – og helt naturligt – produkt en tørbørste.

En tørbørste er et vidundermiddel i forhold til at forebygge og komme af med appelsinhud. Når du bruger børsten på din tørre hud sætter du gang i kredsløbet og fjerner de døde hudceller. 

Det er vigtigt at vælge en tørbørste i naturlige materialer. For eksempel denne tørbørste fra Karmameju

Fjern makeup og snavs med en ansigtsrens

En ansigtsrens er et essentielt element i enhver god plejerutine. Når du renser dit ansigt fjerner du nemlig rester af makeup, snavs og døde hudceller. Det gør huden meget mere modtagelig over for dine andre plejeprodukter.

Desværre er der rigtig mange typer af ansigtsrens, der udtørrer huden. Det er ikke særlig sundt. Derfor bør du gå efter et naturligt renseprodukt, der beskytter og plejer din hud. 

Her er denne ansigtsrens fra LACTOClear en rigtig god investering. Udover at reducere bumser og urenheder, giver den nemlig huden fugt og styrke. 

Hold rynkerne på afstand med en god solcreme

Mange af os danskere har svært ved at forstå, hvor vigtig solcreme faktisk er for hudens sundhed. Vi tror at det er nok at smøre lidt creme på i de varmeste måneder, hvor solen har mest magt.

Men solen er skadelig for din hud året rundt. Den er med til at give dig fine rynker og ødelægge hudens elasticitet. Det er også et vigtigt step i din hudplejerutine, hvis det døjer med rødme i ansigtet. Derfor er det altid en god idé at supplere dine andre plejeprodukter med en solcreme – eller investere i en dagcreme med solfaktor.


anti spot ampoule i pastelfarvet skål med smykker

Lav det selv – opskrifter på naturlig hudpleje produkter

Naturlig hudpleje kommer i mange former. Men det bliver næsten ikke mere naturligt end den hudpleje, som du laver selv. Når du selv rører en ansigtsmaske eller en scrub sammen, kan du nemlig helt selv vælge, hvad du putter i.

På den måde er du sikker på, at der ikke er sprøjtemidler eller kemikalier i. Du kan prøve dig frem og selv sammensætte de ingredienser, som du godt kan lide. Men hvis du vil være sikker på den største effekt, er det en god idé at følge en opskrift. I hvert fald for at få inspiration til, hvad de forskellige elementer kan gøre for huden. 

Det er heldigvis virkelig nemt at gøre det selv. Se bare her. 

Opskrift på yogurt-maske

Opskriften er lånt fra denne side. Du skal bruge:

  • 1 dl græsk yoghurt (en anden slags yoghurt kan også bruges, men den må gerne være fed)
  • 3 dråber olivenolie 
  • 1 spsk honning 

Det hele blandes sammen. Herefter er masken klar til brug. 

Se flere opskrifter på hjemmelavede ansigtsmasker her.

Guide: etablér en naturlig hudpleje-rutine

Måske har denne artikel allerede givet dig en del inspiration til, hvordan du skaber den bedste og mest naturlige hudplejerutine. 

Men der er altså rigtig mange måder at gøre det på – og den ene er ikke nødvendigvis mere rigtig end den anden. Hvad der er bedst til dig afhænger i høj grad af din hudtype, hvor meget tid du vil bruge, og hvordan din økonomi er.

Forskellige hudpleje-rutiner

LACTOClear er et koreansk hudplejeprodukt. Derfor er vi store fans af den koreanske metode, hvor hudpleje er et ritual designet til at skabe velvære og sund hud. Koreansk hudpleje er dog ret tidskrævende, og involverer mange forskellige produkter.

Hvis du gerne vil gøre det mere simpelt, er der også rig mulighed for det. På vores hjemmeside giver vi dig 6 simple trin til, hvordan du passer godt på din hud. De kommer også lige her:

  1. Anvend lunkent vand til vask af din hud
  2. Brug skånsomme pH-neutrale vaske- og renseprodukter
  3. Vælg fugtighedscremer og makeup, som ikke er poretilstoppende
  4. Fjern makeup samt vask og rens huden hver morgen og aften
  5. Undgå udtørring af huden
     

 

Husk: spis sundt, motioner og drik rigeligt med vand. Det øger blodcirkulationen og skyller affaldsstofferne ud af kroppen. Hvis du skulle være nysgerrig på hvordan du kan optimere kroppens naturlige udrensningssystem, kan du blive meget klogere her. 

Hvis din hudpleje skal være naturlig, skal du selvfølgelig anvende naturlige plejeprodukter til alle trinnene. Men disse seks trin beviser, at det hverken behøver at være besværligt, svært eller dyrt at etablere en naturlig hudpleje rutine. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af LactoClear (@lactoclear) den