Beskyt din huds naturlige barrierer

Beskyt din huds naturlige barrierer

De fleste af os får negative associationer, når vi hører ordet bakterier. Vi tænker på sygdomme, på ondt i maven og på, at bakterier er skidt for vores helbred og gør, at vi må ringe til chefen og melde os syge. Men faktisk er bakterierne også vores venner. Fx beskytter bakterier på huden os mod udefrakommende faktorer – såsom andre bakterier, der ville trænge ind i kroppen, hvis ikke det var for huden og dens bakterier. Derfor må vi heller ikke slå alle bakterier ihjel.

I det daglige hører vi mest om de farlige bakterier. Men faktisk omgiver vi os hele tiden med bakterier, og langt de fleste er faktisk uskadelige eller ligefrem nyttige for os. Bakterier på huden fx er gavnlige og beskytter os mod sygdomme. Derfor skal vi også passe på, at vi ikke fjerner eller skader vores normale bakterieflora på huden, for den er faktisk gavnlig for os.

Kroppens største organ, huden, er således til for at beskytte os. Beskytte os mod sol, vejr og vind, men også for at beskytte os mod udefrakommende bakterier, som ellers ville trænge ind under huden. Beskyttelsen yder huden bl.a. gennem de millioner af bakterier, som er på huden, og som bekæmper de onde bakterier, inden de kan nå ind og fx gøre os syge.

Mælkesyrebakterier er blandt de bakterier, som er gavnlige for os. De beskytter os nemlig mod infektioner. Vores bakterier på huden beskytter os dog også mod fx forurening, som nemt ville gøre skade på vores hud, hvis ikke det var for det gode bakterielag på huden.

Af samme årsag skal vi passe på, at vi ikke dræber bakterier på huden. Vi skal værne om den barriere, som vores hud selv har lavet for os.

Det gør vi bl.a. ved at bruge milde hudplejeprodukter og ikke udsætte huden for for skrappe midler alt for tit. Der er ikke noget galt i fx at bruge syre på huden i ny og næ. Men vi ødelægger dele af bakteriefloraen på huden hver gang, vi gør det, og så skal vi opbygge nye bakterier på huden derefter.

Sørg i det hele taget for at irritere huden så lidt som muligt, hvis du vil bevare en sund hud fyldt med gode og beskyttende bakterier. Vask mildt, brug kun en eksfoliering 1-2 gange om ugen, så de døde hudceller fjernes, og sørg så for fugt til huden minimum to gange om dagen. 


Dit abonnement er på pause, dette er et preview