Signaler, som din hud sender til dig

Signaler, som din hud sender til dig

Vi kender det alle sammen. Når vi bliver generte, blusser vores kinder op. Og når vi er stressede, føles huden ofte også mere sensitiv end normalt. Men hvad fortæller huden, vores største organ, os egentligt ellers? Det har vi kigget lidt på.

Huden er kroppens største organ. Den beskytter os fra udefrakommende farer, men fortæller os også, når der er noget galt indefra. På den måde er huden temmelig smart, og vi bør passe på den både indefra og udefra.

Huden fortæller bl.a., om du drikker for lidt vand, bør stoppe op, slappe af og bekymre dig mindre eller, når der er noget galt med din fordøjelse eller dit hormonsystem.

Urenheder er særligt et tegn på, at der er noget galt et sted i kroppen. Så hvis du oplever urenheder specifikke steder, kan det være, du nemt kan gøre noget ved det indefra. Lad os se på, hvad urenhederne egentligt fortæller os.


Urenheder ved munden og i panden
Oplever du ofte urenheder omkring munden eller i panden, kan det handle om, at din fordøjelse har det svært. Kommer affaldsstoffer ikke ud via tarmsystemet (altså når du går på toilettet), kan kroppen begynde at sende affaldsstofferne ud via huden. Det kommer særligt til udtryk ved urenheder i panden og rundt om munden.

Komælk og sukker er noget af det, der kan irritere tarmen. Er det svært at undgå disse fødevarer, så kan du evt. hjælpe fordøjelsen på ved at indtage mælkesyrebakterier eller skrue op for præbiotiske fødevarer.

 

Urenheder ved kæben og hagen
Er det derimod primært ved kæben og hagen, du oplever at få bumser og urenheder, så kan det være dine hormoner, der spiller dig et puds.

Komælk indeholder mange hormoner, så det kan være en idé at forsøge at skære det fra i en periode for at se, om det hjælper på urenhederne. Desuden er det en god idé at skrue op for de sunde fedtsyrer fra fx nødder, avocado og hørfrø. På den måde fugter du også huden indefra, og du får måske endda en mere sund glød i huden.

Urenheder på kinderne
Har du ofte bumser og urenheder på kinderne, så er det ikke nødvendigvis kun din kost, du skal kigge på. Måske du også skal kaste et blik på din kalender og dit liv generet. Urenheder på kinderne forbindes nemlig ofte med stress og andre bekymringer.

Så tag en timeout, gå nogle lange ture, træk vejret ned i maven hver dag, og husk at drikke masser af vand. Men kig også gerne på din kost. En god kost betyder nemlig altid meget for, hvordan din krop har det i det hele taget.