Solens stråler og urenheder

Solens stråler og urenheder

Det er en udbredt myte, at solen bekæmper urenheder. Ikke nok med, at det meget langt fra er sandt, så ælder solens stråler også huden og giver måske endda pigmentpletter, som vi kan døje med resten af livet. Men hvorfor er sol ikke godt for urenhederne?

Når huden bliver brun, handler det ikke om, at den skal se pænere ud eller leve op til visse skønhedsidealer. I stedet er den brune kulør et tegn på, at huden beskytter sig selv mod solens skadelige stråler.

Når den naturlige SPF, som vi har i huden, dermed er opbrugt, forsvarer huden sig automatisk mod solens stråler, så hudens celler ikke dør. 

På den måde er vores krop ret genialt indrettet. Den fortæller nemlig faktisk selv, hvornår vi bør søge skygge. 

Solens stråler irriterer altså huden og skader den i værste fald. Men solens stråler har også betydning for urenheder og fugten i huden.

UV-stråling fra solen kan da også give bumser og urenheder, fordi produktionen af melanin, som kroppen bruger som forsvar mod solen, kan give hormonel ubalance. Og netop hormonel ubalance viser sig ofte som uren hud og bumser. 

Oplever du altså, at huden udtørrer efter solbadning for dernæst at bryde ud i bumser hist og pist, så har det en helt naturlig forklaring. Det er ganske enkelt din hud, der råber om hjælp. 

Det betyder naturligvis ikke, at vi helt skal undgå solen, hvilket også er lidt svært – særligt nu her i sommermånederne. Men en solhat og en god solcreme beskytter huden mod de værste UV-stråler, og man får skam stadig både de livsvigtige D-vitaminer og en dejligt gylden glød. Det tager bare en smule længere tid. 

Oplever du ofte urenheder, så gå evt. efter en ansigtssolcreme, som er specielt lavet til uren hud. De findes bl.a. på apoteket, hvor du også kan blive rådgivet om, hvilken solcreme der er bedst til netop din hud.