Din hud bliver, hvad du spiser

Din hud bliver, hvad du spiser

Mandag d. 6 marts 2017

Mange kan nok nikke genkendende til at lede efter den perfekte mirakelkur, der hjælper mod uren hud. Men uanset hvor mange penge vi kaster efter plejende cremer, scrubs og tonic, er måden, hvorpå vi lever vores liv, ligeså nødvendigt at fokusere på. Både motion, søvn og kost spiller nemlig en stor rolle i forhold til, hvordan vores hud ser ud.

Bumser og urenheder opstår oftest på grund af en hormonel ubalance. Produceres der f.eks. flere kønshormoner vil hudens talgkirtler forøge produktionen af fedtstof, hvilket kan medføre bumser og uren hud. Nogle af de ting du selv kan gøre, for at få en sundere hud med mindre urenheder, er at undgå stress, dyrke meget motion, samt spise sundt og varieret.

Vi bør tage ordsproget ’’du bli’r, hvad du spiser’’ seriøst, når vi taler om uren hud. Studier viser nemlig, at huden påvirkes af det, vi kommer indenbords. Selvfølgelig vil der altid være folk, der ikke påvirkes af kostindtaget, men mange oplever en sammenhæng mellem usund mad og bumser.

Lider du af akne og uren hud, kan det være en rigtig god ide at kigge på kosten som noget af det første, eftersom det ikke er nok kun at bruge hudplejeprodukter i kampen mod uren hud.

 

NOGLE FØDEVARER KAN HAVE EN NEGATIV PÅVIRKNING PÅ HUDEN

Hudplejeprodukterne kan med andre ord ikke klare det hele. Derfor bør man tænke over, hvad man selv kan gøre indefra, for at få en flottere og sundere hud.

En sund kost vil medføre at kroppen får mange flere vitaminer og antioxidanter, som er med til at holde kroppen og huden sund. Grøntsager, bælgfrugter og sunde fedtstoffer er med til at give os de gode vitaminer og antioxidanter vi har brug for. Derudover er fed fisk en rigtig god kilde til at få omega-3 fedtsyrer, som indgår i hudcellernes membraner og er med til at opbygge hudcellerne.

Der er dog visse fødevarer man bør undgå, da de kan forårsage inflammation i kroppen, og føre til akne og uren hud. Det er f.eks. videnskabeligt bevist, at komælk kan forårsage akne. Dette skyldes, at mælk indeholder en stor mængde af væksthormon, der kan påvirke huden til at danne urenheder. Du kan prøve at skifte komælken ud med vegetabilske mælkeprodukter, som ikke indeholder den store mængde af hormoner, og se om det virker for dig.

Andre fødevarer som kan være skyld i udbrud af bumser og uren hud, kan være alkohol, fed mad eller store mængder af sukker. Dette kan skyldes øget inflammation i kroppen og dermed mere fedt i talgkirtlerne.

 

PRØV DIG FREM MED KOSTEN

Du kan desværre ikke lave en tommelfingerregel, der siger, at hvis du undgår visse fødevarer, så vil din hud forblive sund uden bumser og urenheder. Men du kan prøve at tage en kold tyrker fra de såkaldte fødevare-syndere i minimum 30 dage, og så se om din urene hud herefter er blevet pænere. Ved at prøve dig frem med denne udelukkelsesmetode, får du en fornemmelse af, om der er nogle fødevarer, som netop din hud reagerer negativt på.

Læs også, hvordan du bedst plejer huden på en naturlig måde.